...

Menu

Menu

Menu główne

Poznajcie nasze smaki

Odwiedź Restaurację Stacja Wola i rozkoszuj się wyjątkowymi smakami przygotowywanymi z pasją i starannością. Nasze menu pełne jest pysznych dań, inspirowanych zarówno kuchnią polską, jak i międzynarodową, aby zaspokoić nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Menu sezonowe

Przystawki

Sałatki

Makarony

Dania główne

Pierogi

Desery

Menu sezonowe

Letnia przygoda

Zanurz się w smakach jesieni w Stacji Wola!
Nasze nowe sezonowe menu to uczta dla zmysłów – pachnąca dynią, słodyczą gruszek duszonych w czerwonym winie i aromatem czosnku. Znajdziesz w nim soczystą kaczkę z żurawinowym sosem, kremowy zupny aksamit z pieczonej dyni, oryginalne połączenia z karczochami oraz deser, który rozpływa się w ustach. Każde danie otula ciepłem i smakiem tej wyjątkowej pory roku. Przyjdź i pozwól sobie na chwilę kulinarnego ukojenia w jesiennym klimacie Stacji Wola.

Pomidory w pesto bazyliowym z kozim serem ,-20
podawane z croissantem
Krem z dyni ,-27
z grzankami i oliwą
Czosnkowa ,-25
z dodatkiem jajka w wywarze, kładzionymi kluseczkami i grzankami serowymi
Sałatka ,-32
z karczochami, serem sałatkowym i chutneyem z dyni
Udko z kaczki na puree musztardowym ,-59
z cukinią grillowaną i sosem żurawinowym
Filet z sandacza na puree z selera ,-53
z dzikim brokułem i sosem cytrynowym
Gruszka duszona w czerwonym winie ,-24
z lodami śmietankowymi i czekoladą
Kawa Pumpkin Spice Latte ,-18
espresso, mleko, puree z dyni, przyprawy korzenne, bita smietana
Koktajl Hot Toddy ,-27
whisky 40ml, miód, goździki, cynamon, pomarańcza

Przystawki

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką ,-23
Oscypek zawijany w boczku z żurawiną (2 szt.) ,-25
Hummus z dodatkami ,-29
(podawany z warzywami, grzankami i krążkami cebulowymi)

Sałatki

Z grillowanym kurczakiem na sałacie rzymskiej z boczkiem, grzankami i sosem jogurtowo czosnkowym ,-39
Z opiekanym kozim serem, gruszką orzechami i sosem musztardowym ,-39

Włoskie pasty

Makarony

Rozkoszuj się delikatnymi i aromatycznymi kompozycjami makaronów, które przeniosą Cię prosto do serca włoskiej kuchni.

Tagliatelle ,-39
z kurczakiem i sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku i parmezanu
Strozzapreti ,-39
z krewetkami, imbirem i kolendrą

Dania główne

stacja-wola-restauracja-sala-weselna-menu-96_wynik
Kaczka na puree szafranowym ,-59
podawana z grillowanym jabłkiem, papryką i sosem owocowo – ziołowym
Filet z kurczaka faszerowany kozim serem w sosie z zielonego pieprzu ,-54
podawany z palonym ziemniakiem i kalafiorem w panierce
Poledwiczka zawijana w boczku ,-58
podawana z kaszotto, fasolką szparagową i sosem musztardowym
Kotlet schabowy z kością ,-54
podawany z ziemniakami i zasmażaną kapustą
Proziak STACJA WOLA z szarpaną wołowiną ,-54
z sałatą, pomidorem, ogórkiem, krążkami cebulowymi i frytkami oraz dressingiem do wyboru: czosnkowym lub pikantnym
Placek STACJA WOLA ziemniaczany ,-54
podawany z gulaszem wołowym i zestawem surówek
Miruna zapiekana na warzywach ,-51
podawana z soczewicą i groszkiem
Placek solo ziemniaczany ,-29
podawany ze śmietaną
Warzywa w tempurze ,-48
podawane w sosie słodko kwaśnym z sezamem

Oryginalne receptury

Zupy

Rozgrzej się i delektuj aromatycznymi zupami, które przeniosą Cię w niezapomnianą podróż kulinarną.

Tradycyjny rosół z makaronem ,-21
Zupa grzybowa z palonym ziemniakiem ,-32

Pierogi

z mięsem (9 sztuk( ,-32
ruskie (9sztuk) ,-32
Stacja Wola (9 sztuk) ,-32
zapytaj obsługę co dziś serwujemy
Kompozycja pierogów mała (9sztuk) ,-32
ruskie/z mięsem/ze szpinakiem
Kompozycja pierogów duża (21 sztuk) ,-64
ruskie/z mięsem/ze szpinakiem

Słodkie desery

Desery

Zakończ ucztę słodkim akcentem, odkrywając nasze pyszne desery, który zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienie.

Panna Cotta z musem owocowym ,-19
Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną ,-25
Naleśniki w sosie pomarańczowym ,-26
2 sztuki
Gałka lodów ,-6
Ciasto Stacja Wola ,-19
zapytaj obsługę co dziś serwujemy

Chcesz zobaczyć jak wyglądają nasze potrawy? Koniecznie odwiedź naszą galerię.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.