...

Menu

Menu

Menu główne

Poznajcie nasze smaki

Odwiedź Restaurację Stacja Wola i rozkoszuj się wyjątkowymi smakami przygotowywanymi z pasją i starannością. Nasze menu pełne jest pysznych dań, inspirowanych zarówno kuchnią polską, jak i międzynarodową, aby zaspokoić nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Menu sezonowe

Przystawki

Sałatki

Makarony

Dania główne

Pierogi

Desery

Menu sezonowe

Jesień na talerzu

W jesiennym menu restauracji Stacja Wola królują aromatyczne dania inspirowane bogactwem sezonowych składników. Zapraszamy do odkrycia wykwintnych potraw z leśnych grzybów, kremowej dyni oraz słodkich śliwek, które w połączeniu z aromatycznymi ziołami tworzą prawdziwie rozgrzewające kompozycje smakowe. Smaki jesieni na talerzu, idealne na chłodne wieczory!

Tatar wołowy | majonez wędzony | chips z oscypka | grzanka ,-39
Zupa rybna 'Stacja Wola' ,-44
Krem z dyni | oliwa z pestek dyni | prażone pestki dyni | grzanka ,-27
Sandacz | sos grzybowy | puree lubczykowe | brukselka ,-84
Stek z polędwicy | ziemniaki z blachy | jarmuż | sos z suszonych pomidorów ,-98
Śliwki duszone w porto ,-28
Hot Toddy (rozgrzewający drink) ,-27
Chivas | miód | goździki | cynamon | pomarańcza

Przystawki

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką ,-23
Oscypek zawijany w boczku z żurawiną (2 szt.) ,-25
Hummus z dodatkami ,-29
(podawany z warzywami, grzankami i krążkami cebulowymi)

Sałatki

Z grillowanym kurczakiem na sałacie rzymskiej z boczkiem, grzankami i sosem jogurtowo czosnkowym ,-39
Z opiekanym kozim serem, gruszką orzechami i sosem musztardowym ,-39

Włoskie pasty

Makarony

Rozkoszuj się delikatnymi i aromatycznymi kompozycjami makaronów, które przeniosą Cię prosto do serca włoskiej kuchni.

Tagliatelle ,-39
z kurczakiem i sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku i parmezanu
Strozzapreti ,-39
z krewetkami, imbirem i kolendrą

Dania główne

stacja-wola-restauracja-sala-weselna-menu-96_wynik
Kaczka na puree szafranowym ,-59
podawana z grillowanym jabłkiem, papryką i sosem owocowo – ziołowym
Filet z kurczaka faszerowany kozim serem w sosie z zielonego pieprzu ,-54
podawany z palonym ziemniakiem i kalafiorem w panierce
Poledwiczka zawijana w boczku ,-58
podawana z kaszotto, fasolką szparagową i sosem musztardowym
Kotlet schabowy z kością ,-54
podawany z ziemniakami i zasmażaną kapustą
Proziak STACJA WOLA z szarpaną wołowiną ,-54
z sałatą, pomidorem, ogórkiem, krążkami cebulowymi i frytkami oraz dressingiem do wyboru: czosnkowym lub pikantnym
Placek STACJA WOLA ziemniaczany ,-54
podawany z gulaszem wołowym i zestawem surówek
Miruna zapiekana na warzywach ,-51
podawana z soczewicą i groszkiem
Placek solo ziemniaczany ,-29
podawany ze śmietaną
Warzywa w tempurze ,-48
podawane w sosie słodko kwaśnym z sezamem

Oryginalne receptury

Zupy

Rozgrzej się i delektuj aromatycznymi zupami, które przeniosą Cię w niezapomnianą podróż kulinarną.

Tradycyjny rosół z makaronem ,-21
Zupa grzybowa z palonym ziemniakiem ,-32

Pierogi

z mięsem (9 sztuk( ,-32
ruskie (9sztuk) ,-32
Stacja Wola (9 sztuk) ,-32
zapytaj obsługę co dziś serwujemy
Kompozycja pierogów mała (9sztuk) ,-32
ruskie/z mięsem/ze szpinakiem
Kompozycja pierogów duża (21 sztuk) ,-64
ruskie/z mięsem/ze szpinakiem

Słodkie desery

Desery

Zakończ ucztę słodkim akcentem, odkrywając nasze pyszne desery, który zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienie.

Panna Cotta z musem owocowym ,-19
Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną ,-25
Naleśniki w sosie pomarańczowym ,-26
2 sztuki
Gałka lodów ,-6
Ciasto Stacja Wola ,-19
zapytaj obsługę co dziś serwujemy

Chcesz zobaczyć jak wyglądają nasze potrawy? Koniecznie odwiedź naszą galerię.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.