Menu

Menu

Menu główne

Poznajcie nasze smaki

Odwiedź Restaurację Stacja Wola i rozkoszuj się wyjątkowymi smakami przygotowywanymi z pasją i starannością. Nasze menu pełne jest pysznych dań, inspirowanych zarówno kuchnią polską, jak i międzynarodową, aby zaspokoić nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Menu sezonowe

Przystawki

Sałatki

Makarony

Dania główne

Pierogi

Desery

Menu sezonowe

Letnia przygoda

Zanurz się w smakach jesieni w Stacji Wola!
Nasze nowe sezonowe menu to uczta dla zmysłów – pachnąca dynią, słodyczą gruszek duszonych w czerwonym winie i aromatem czosnku. Znajdziesz w nim soczystą kaczkę z żurawinowym sosem, kremowy zupny aksamit z pieczonej dyni, oryginalne połączenia z karczochami oraz deser, który rozpływa się w ustach. Każde danie otula ciepłem i smakiem tej wyjątkowej pory roku. Przyjdź i pozwól sobie na chwilę kulinarnego ukojenia w jesiennym klimacie Stacji Wola.

Pomidory w pesto bazyliowym z kozim serem ,-20
podawane z croissantem
Krem z dyni ,-27
z grzankami i oliwą
Czosnkowa ,-25
z dodatkiem jajka w wywarze, kładzionymi kluseczkami i grzankami serowymi
Sałatka ,-32
z karczochami, serem sałatkowym i chutneyem z dyni
Udko z kaczki na puree musztardowym ,-59
z cukinią grillowaną i sosem żurawinowym
Filet z sandacza na puree z selera ,-53
z dzikim brokułem i sosem cytrynowym
Gruszka duszona w czerwonym winie ,-24
z lodami śmietankowymi i czekoladą
Kawa Pumpkin Spice Latte ,-18
espresso, mleko, puree z dyni, przyprawy korzenne, bita smietana
Koktajl Hot Toddy ,-27
whisky 40ml, miód, goździki, cynamon, pomarańcza

Przystawki

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką ,-23
Oscypek zawijany w boczku z żurawiną (2 szt.) ,-25
Hummus z dodatkami ,-29
(podawany z warzywami, grzankami i krążkami cebulowymi)

Sałatki

Z grillowanym kurczakiem na sałacie rzymskiej z boczkiem, grzankami i sosem jogurtowo czosnkowym ,-39
Z opiekanym kozim serem, gruszką orzechami i sosem musztardowym ,-39

Włoskie pasty

Makarony

Rozkoszuj się delikatnymi i aromatycznymi kompozycjami makaronów, które przeniosą Cię prosto do serca włoskiej kuchni.

Tagliatelle ,-39
z kurczakiem i sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku i parmezanu
Strozzapreti ,-39
z krewetkami, imbirem i kolendrą

Dania główne

stacja-wola-restauracja-sala-weselna-menu-96_wynik
Kaczka na puree szafranowym ,-59
podawana z grillowanym jabłkiem, papryką i sosem owocowo – ziołowym
Filet z kurczaka faszerowany kozim serem w sosie z zielonego pieprzu ,-54
podawany z palonym ziemniakiem i kalafiorem w panierce
Poledwiczka zawijana w boczku ,-58
podawana z kaszotto, fasolką szparagową i sosem musztardowym
Kotlet schabowy z kością ,-54
podawany z ziemniakami i zasmażaną kapustą
Proziak STACJA WOLA z szarpaną wołowiną ,-54
z sałatą, pomidorem, ogórkiem, krążkami cebulowymi i frytkami oraz dressingiem do wyboru: czosnkowym lub pikantnym
Placek STACJA WOLA ziemniaczany ,-54
podawany z gulaszem wołowym i zestawem surówek
Miruna zapiekana na warzywach ,-51
podawana z soczewicą i groszkiem
Placek solo ziemniaczany ,-29
podawany ze śmietaną
Warzywa w tempurze ,-48
podawane w sosie słodko kwaśnym z sezamem

Oryginalne receptury

Zupy

Rozgrzej się i delektuj aromatycznymi zupami, które przeniosą Cię w niezapomnianą podróż kulinarną.

Tradycyjny rosół z makaronem ,-21
Zupa grzybowa z palonym ziemniakiem ,-32

Pierogi

z mięsem (9 sztuk( ,-32
ruskie (9sztuk) ,-32
Stacja Wola (9 sztuk) ,-32
zapytaj obsługę co dziś serwujemy
Kompozycja pierogów mała (9sztuk) ,-32
ruskie/z mięsem/ze szpinakiem
Kompozycja pierogów duża (21 sztuk) ,-64
ruskie/z mięsem/ze szpinakiem

Słodkie desery

Desery

Zakończ ucztę słodkim akcentem, odkrywając nasze pyszne desery, który zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienie.

Panna Cotta z musem owocowym ,-19
Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną ,-25
Naleśniki w sosie pomarańczowym ,-26
2 sztuki
Gałka lodów ,-6
Ciasto Stacja Wola ,-19
zapytaj obsługę co dziś serwujemy

Chcesz zobaczyć jak wyglądają nasze potrawy? Koniecznie odwiedź naszą galerię.

Smaki jesieni w Stacji Wola! 

Nasze nowe sezonowe menu to uczta dla zmysłów – pachnąca dynią, słodyczą gruszek duszonych w czerwonym winie i aromatem czosnku. Znajdziesz w nim soczystą kaczkę z żurawinowym sosem, kremowy zupny aksamit z pieczonej dyni, oryginalne połączenia z karczochami oraz deser, który rozpływa się w ustach. Każde danie otula ciepłem i smakiem tej wyjątkowej pory roku.